Travel România este un nou format de platforma web în peisajul multimedia. Este o sursa de multimedia adresată tuturor vizitatorilor și utilizatorilor care iubesc natura şi călătoriile, dar şi celor care activează în industria de turism din regiunea Balkanului.

Prin ancheta organizata in regiunea Balkanului, s-a ajuns la concluzie ca România nu este destul de promovata in mod direct in afara țari. Mai ales ca aceeași problemă se întâlnește și în alte țări. La întrebarea „Ce știți despre România?” raspunsurile, in procent de mai mult de 85%, au fost: Ceaușescu sau Grof Dracula!?!?! Învers, în România nu prea se pot gasi informații despre Serbia sau de exeplu, despre Macedonia etc…

Lansarea unui proiect major pentru promovarea globală a României, într-un mod direct, a condus la ideea lansării unei platforme de Web site, numit Travel România pentru promovarea turistica in regiune.

In luna iunie 2019 s-a semnat Contract de Subvenție nr. 962/03.06.2019 intre Finanțatorul A.P.F.R. din România și Beneficiarul SC TRAVEL ROMANIA CHANNEL SRL în calitate de castigator al competiției planurilor de afaceri din cadrul proiectului „Centrului de excelență în promovarea antreprenoriatului_IMMpact Vest“ Cod SMIS 104331, proiecte în cadrul cărora se atribuie ajutoare de minimis pentru înfințarea de întreprinderi, Romania Start Up Plus, pentru suma nerambursabila de 40.000 €.

Prezentul proiect, cu titlul  Travel România Channel,  urmăreşte să prezinte potențialul natural și antropic,valorificarea lui la ora actuală, cât şi premisele şi direcţiile strategice de dezvoltare clienților din afara țari. Proiectele concepute în acest sens, pâna acum sau realizat şi au fost gândite în funcţie de elementele naturale, antropice, sociale, economice ce stau la baza funcționării activităţii turistice în România și regiune.

Acest proiect se bazeaza la promovarea acestor valori câtre potențiale grupuri ținta din UE, Balkan și țarile EX-Yugolavia, precum și publicului mai larg, prin un web sait mai complex, la care in aceași timp, clientul potențial, poate fi informat în mod direct și prin un Video on Demand, canal de Web TV cu conținutul exclusiv turistic.

In afara de producția audiovizuala care va fi postata pe acest portal web, exista posibilitatea și de directa promovare comerciala tuturor destinațiilor turistice, precum hoteluri, pensiuni, restaurante, tabare, centre turistice etc. prin program publicitar și teleshoping. Tot programul va fi in limba româna, engleza, germana, franceza, sârba, croata, etc. cu traducerile …

Într-o primă fază, Travel Balkan va difuza doar documentare despre atracţiile turistice din România şi din străinătate cu durata pana la 10 minute. Ulterior, vrem să difuzăm şi ştiri despre travel, expoziții turistice, conținuturi culinare etc… Web site se adresează tuturor celor care vor să consume un conţinut relaxant, reprezentând mai mult decât o sursă de inspiraţie pentru alegerea unei destinaţii de vacanţă.
Mix-ul de programe propus de Travel România Channel este profilat pe specificul jurnalismului de călătorie, cu un bogat conţinut de filme documentare din România, dar şi destinaţii româneşti, etc…

Utilizatori straini au la dispozitie o platforma multimedia care se doreste o sursa de inspiratie pentru calatoriile lor, care isi propune sa promoveze turismul in toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism etc.

Travel România se poziționează ca o sursă de informare tematică pentru toţi utilizatori din strainatate un canal de marketing cu vizibilitate internaţională pentru operatorii din turism, şi o resursă didactică în industria ospitalităţii.

Travel România  isi propune sa transforme în turist fiecare utilizator, și sa il ia cu ea in explorarea diferitelor destinatii din Romania si zona Balkanica. Vizitator are posibilitatea de a-si satisface curiozitatea in ceea ce priveste destinatii de vis, hoinarind prin imagini in locuri de excepție, cu speranta ca intr-o zi va pasi in aceasta lume spectaculoasa.

Obiectivul nostru este să ţinem cont de cerinţele publicului, să realizăm conținuturi audiovizuale de interes, astfel încât să intrăm în casele şi în sufletul tuturor strainilor. Vrem să fim cât mai aproape de vizitatori, să oferim programe cât mai diversificate, să contribuim la dezvoltarea României şi a turismului autohton.

Prin platforma Travel România Channel, vizitatori din strainatate au la dispoziţie o nouă sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor în România și modalități diverse de petrecere a timpului liber în spaţii destinate exclusiv relaxării, iar operatorii din turism își pot prezenta serviciile turistice unui număr mult mai mare de potențiali client din afara României.